Krovni nosači za auto vam mogu koristiti kroz cijelu godinu

Tip krova određuje vrstu krovnih nosača za auto

Krovni nosači za auto odličan su dodatak za svakoga tko često putuje, a ima malen prtljažnik ili puno stvari, poput obitelji sa djecom. Osim stvari koje se spremaju u krovnu kutiju, na krovne nosače za auto često se stavljaju bicikli, skije, kanui i slično. 

Ipak, kod kupnje je važno znati kako odabir određene vrste uvelike ovisi vrsti krova vašeg automobila koji može biti klasičan, s fiksnim točkama te s integriranim običnim ili uzdužnim nosačima. Osim oblika krova, vrlo je važna i veličina vašeg automobila jer u usporedbi s njom birate dimenzije krovnih nosača.

Informiranje je najbolji početak za kupnju automobilskih nosača

Vrlo važan aspekt kada se kupuju odgovarajući krovni nosači za auto je detaljno informiranje s obzirom da oni predstavljaju ipak nešto veću investiciju pa je odabir odgovarajućeg modela ključan. Osim trgovaca u specijaliziranim trgovinama, u odabiru vam mogu pomoći i brojni priručnici i vodiči za kupnju koje možete pronaći na internetu. Ono o čemu je važno razmisliti je sljedeće:

  • za što ćete ih koristiti – hoćete li na njima prevoziti krovnu kutiju, bicikle, skije, kajake i slično
  • provjerite kvalitetu i recenzije kupaca kako ne biste kupili proizvod s kojim nećete biti zadovoljni

Novi ili rabljeni dodaci za automobil

Svima je prva na pameti kupnja novog automobilskog krovnog nosača, no postoji i mogućost kupnje rabljenih modela, što predstavlja određenu uštedu. Ipak, kod rabljenih krovnih nosača za automobil postoji i nedostatak, a to je da je nešto teže pronaći model koji odgovara dimenzijama vašeg automobila kao i tipu krova. 

Najbolji krovni nosači za auto
Krovni nosači za auto za udobnost putovanja

Ukoliko se odlučite za kupnju rabljenih, važno je provjeriti njihovu kvalitetu i ispravnost jer određena oštećenja i tragovi korištenja vremenom mogu dovesti do većih problema i ugroziti sigurnost svih sudionika u prometu. Stoga se dobro raspitajte o svemu što vas zanima kod prijašnjeg vlasnika.

Sigurnost u vožnji prije svega

Nevažno što prevozite na automobilskim krovnim nosačima, vrlo je važno prije svake vožnje dobro osigurati svaki teret. Također, važno je imati na umu da dodatan teret uzrokuje i dodatnu potrošnju goriva kao i da treba izbjegavati nagle promjene smjera, skretanja i kočenja, kao i niske prostore poput podzemnih garaža, podvožnjaka i sličnih prostora.

Video: Tipski krovni nosači

U svakom slučaju, prevozite li na njima bicikle, skije ili nešto slično, pazite kuda vozite kako ne biste zapeli s njima i napravili veliku štetu.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen