Ricinusovo ulje je odličan izbor za rješavanje većine problema s kožom i kosom

Ricinusovo ulje – fantastični prirodni melem za svakoga

Iako se proizvodi iz jedne od poznatih otrovnih biljaka imena Ricinus ovo je ulje potpuna suprotnost toj biljci. Ricinusovo ulje je vrlo ljekovito i blagotvorno za tijelo i veoma popularno rješenje za mnoge probleme kozmetičke prirode.

Biljka ricin

Svakako moramo naglasiti da je ono što ovu biljku čini posebnom jest njeno protuupalno i antibakterijsko djelovanje visoke efikasnosti a vrlo pristupačne cijene. Da je ovo ulje posebno vidi se i po njegovoj gustoći i bogatoj razmazivoj strukturi koja ga ne sprječava da prodire u kožu i dubinski je hidratizira.

Otkrijte čari ricinusovog ulja i kako ga koristiti 

Ako ste ljubitelj prirodne kozmetike ekološko ricinusovo ulje je odličan izbor za rješavanje većine problema s kožom i kosom. Ulje sadrži visoku koncentraciju vitamina E i ricinoleične kiseline pa istovremeno njeguje i liječi.

Kvalitetno i prirodno Ricinusovo ulje
Ricinusovo ulje koristi za smanjivanje bolova u mišičima

Ricinusovo ulje je vrlo dobar izbor za poticanje rasta trepavica, obrva i kose. Za dobivanje ljepših i dužih trepavica i gušćih obrva dovoljno je svaku noć prije spavanja nanijeti par kapi ovog ulja na trepavice. Bez straha, jer ono niti ne peče niti smeta. Za poticanje rasta kose i uklanjanje peruti dovoljno ga je ukomponirati u vaš omiljeni pakung za njegu kose jedanput tjedno.

Široke mogućnosti upotrebe

Ulje je odlično i za saniranje ispucalih vrhova kose, ispucale usnice i lomljive nokte jer će čestim nanošenjem zaštiti sve ove dijelove i dopustiti im da se dubinski obnove. Što se tiče njege kože, ricinusovo ulje je kao stvoreno za osobe s izuzetno suhom kožom, a najbolje funkcionira u kombinaciji s nekim drugim hranjivim uljem, kao što je na primjer kokosovo ulje.

Video: Trikovi za duge trepavice – ricinusovo ulje + savjeti!

Posebno je popularno i kod novopečenih majki koje su otkrile da ulje odlično pomaže i u borbi protiv strija koje postaju svjetlije i tanje kod redovnog korištenja ulja.

Ljekovitost ricinusovog ulja

Ljekovitost ricinusovog ulja višekratno je dokazana kod korisnika koji su ga počeli koristiti u terapeutske svrhe. Razlog tome je njegovo snažno protuupalno djelovanje zbog kojeg se ricinusovo ulje koristi za smanjivanje bolova u:

  • zglobovima
  • tetivama
  • mišićima

Ovo je najlakše primjenjivati putem toplih kompresa jer će baš ta vrsta obloga biti odlična za smanjivanje boli uzrokovane artritisom, probavnim problemima, pa i bolovima u mišićima. 

Upravo je ricinoleična kiselina ona koja je zaslužna za poticanje cirkulacije putem zagrijavanja što nastavno blagotvorno djeluje na organizam potičući ga na detoksikaciju. Znate li da ga možete koristiti i kao dezinficijens uboda i ogrebotina na koži? Smanji i nadutost. Ricinusovo ulje je stvarno odličan odabir za svakog tko želi obnoviti kožu i poboljšati izgled kose, noktiju i trepavica. Odaberite kvalitetno ekološki proizvedeno ulje i uživajte u blagodatima koje vam pruža.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen