Ulje crnog kima koristi se u nekim narodnim medicinama kao lijek već tisućljećima

Živite zdravije uz ulje crnog kima

Narodna medicina u mnogim je kulturama zaslužna za razne narodne lijekove. I dok neki od njih imaju upitno djelovanje, neki, poput ulja crnog kima, znanstveno su dokazani pomoćnici kod mnogih tegoba. Zbog toga ih je dobro koristiti kao dodatke prehrani, u svakodnevnom životu.

Kada su u pitanju dodaci prehrani, vrlo kvalitetne proizvode možete pronaći u online trgovini Vegamega pa svakako provjerite njihov bogati asortiman proizvoda.

Pomoć kod mnogih zdravstvenih problema

Male sjemenke crnog kima same po sebi ne izgledaju ništa drugačije od drugih, sličnih začina. Ipak, kada se od njih napravi ulje, njegov kemijski sastav idealan je kao pomoć u borbi s mnogim simptomima bolesti, a ima i mnoge sastojke koje ne biste očekivali u ulju.

Ulje crnog kima i danas se često koristi kao dodatak prehrani

Upravo radi toga, ulje crnog kima koristi se u nekim narodnim medicinama kao lijek već tisućljećima, za borbu s mnogim bolestima. Iako ga mnogi zbog širokog djelovanja dugo nisu smatrali ozbiljnim pomoćnikom, ulje crnog kima i danas se često koristi kao dodatak prehrani koji pomaže olakšati simptome i održati zdravlje.

Pozitivna djelovanja ovog dodatka prehrane

Popis bolesti kod kojih ulje crnog kima pomaže sa simptomima veoma je dugačak, a iako ih je teško nabrojati sve, dobro se osvrnuti barem na neke najosnovnije. Prije svega, dobro je napomenuti kako ono pomaže podići imunitet, pa je savršen saveznik za sezone prehlade i gripe.

Pogotovo je korisno ako se borite s kašljem ili drugim smetnjama dišnog sustava, a može čak olakšati i simptome astme. Uz to, često se koristi i kao pomoć tijekom sezone alergija, a može pomoći i kod snižavanja krvnog tlaka i borbe s raznim problemima kože – od akni pa sve do psorijaze.

Kupujte kvalitetne proizvode za zdravlje

Ako se odlučite na kupnju ulja crnog kima, imajte na umu kako je za njegovo djelovanje veoma važno i kako je napravljeno. Kako se ono dobiva prešanjem sjemenki indijskog crnog kima, veoma je važno da se to prešanje izvede kvalitetno. Hladnim prešanjem čuva se raznolikost i količina raznih sastojaka koje ulje crnog kima sadrži.

Upravo zbog raznolikosti sastojaka, ulje crnog kima ima tako široku primjenu, pa je veoma važno da se u procesu prešanja ti sastojci ne izgube. Sastav sadrži više od 100 komponenti, u koje ubrajamo i:

  • Vitamine
  • Enzime
  • Eterična ulja
  • Masne kiseline

A također i neke manje elemente u tragovima koji su također bitni za naš organizam.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen