Regali za dnevni boravak

Regali za dnevni boravak krojeni za vaš prostor

Niti jedan dnevni boravak nije potpun bez nekih osnovnih komada namještaja kao što su sjedeće garniture i regali za dnevni boravak. Upravo radi toga, odabir regala može vam uvelike pomoći ili pak odmoći u uređenju doma, pa je jako važno birati pametno i pomno.

Brojni saloni namještaja nude vam raznolike modele, od onih klasičnih stilova pa sve do onih modernijih, kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Veličina namještaja je bitna

Kod odabira regala za dnevni boravak, osim stila i boja, vrlo važnu ulogu igraju i same dimenzije. Važno je dobro izmjeriti prostor u koji ga želite postaviti jer samo nekoliko centimetara više može dovesti do velikih problema.

Regali za dnevni boravak

S druge strane, dimenzije su važne čak i ako u svom boravku imate dovoljno prostora. Veliki regali za dnevni boravak, pogotovo ako su tamne boje, lako će preuzeti glavnu riječ u prostoru i učiniti ga vizualno manjim i monotonim. Stari papir izrezan u dimenzijama budućeg regala pomoći će vam vizualizirati površinu koju će on zauzimati, a pomoći mogu i stare velike kutije kako biste ga lakše vizualizirali u prostoru.

Planirajte unaprijed kupnju regala

Kod planiranja stila prostora, regal za dnevni boravak igra veliku ulogu. S obzirom da je uz sjedeću garnituru on dio prostora koji ćete prvo primijetiti, veoma je važno da si ta dva dijela stilski odgovaraju.

Ako ste se odlučili za veliki model, birajte neutralne dizajne, pogotovo ako ste nesigurni i volite česte promjene. Ipak, to ne znači da se na regalu za dnevni boravak ne možete poigrati bojama, teksturama, motivima i materijalima. Svi ti dodatci mogu prostor učiniti zanimljivijim ako čine zaokruženu cjelinu.

Dobra organizacija u dnevnom boravku

Idealni regali za dnevni boravak nisu samo ukras, već moraju biti i funkcionalni dio namještaja. Stoga kod kupnje razmislite o tome pruža li model dovoljno prostora za sve stvari koje u njemu planirate organizirati.

Uvijek je dobro imati prostor za organizaciju koji je personaliziran, no ako niste sigurni što vam točno treba, dobra je ideja kombinacija:

  • Ormarića
  • Ladica
  • Otvorenih polica

Ladice će vam omogućiti organizaciju sitnica i dobru preglednost, ormarići su savršeni za pohranu lomljivih stvari, a police će vam dati mogućnost da dekorirate prostor i na regalu za dnevni boravak izložite slike, knjige i ostale dekorativne predmete.

Trapezno vreteno

Pročitajte i članak sa naslovom Navojno vreteno za strojeve.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen