Automobilski nosači za bicikle

Mnogima nezamjenjiv dodatak za automobil

Ukoliko razmišljate o kupnji nosača za bicikle, važno je imati na umu kako su neke vrste prikladnije za određenu vrstu automobila i karoserijski oblik od drugih. Neki nosači za bicikle mogu prevoziti samo jedan bicikl, drugi dva, treći tri, četiri ili više bicikala. Stoga nije dovoljno samo otići u trgovinu i kupiti prvi modelna koji naiđete ili koji je cjenovno najprihvatljiviji, već je potrebno odvojiti malo vremena, dobro se informirati i tek tada donijeti konačnu odluku.

Automobilski nosači za bicikle
Krovni nosači za bicikle

Cijene nosača za bicikle idu od nekoliko stotina kuna pa sve do nekoliko tisuća kuna zbog čega je vrlo važno donijeti dobu i promišljenu odluku jer ćete tada za svoj novac dobiti najbolji mogući proizvod prema vašim potrebama.

Najpopularnije vrste nosača za bicikle

Automobilski nosači za bicikle dostupni su u više varijanti, a razlikuju se prema mjestu postavljanja:

  • krovni 
  • modeli koji se postavljaju na kuku
  • stražnji 

Ipak, krovni nosači za auto za bicikle i oni postavljeni na kuku predstavljaju najpopularnije vrste. Naime, krovne nosače za bicikle koristi najveći broj korisnika. Kod kupnje ove vrste, preporučuje se kupnja kvalitetnijih modela nosača koji se lakše koriste te mogu podnijeti veće težine. Važno je i napomenuti da se kod korištenja automobilskih krovnih nosača povećava buka u vozilu, kao i potrošnja goriva. 

Smjestite bicikle na kuku

S druge strane, nosači za bicikle koji se postavljaju na kuku za vuču predstavljaju najelegantnije rješenje ukoliko posjedujete automobil koji ima kuku. Ova vrsta je prilagođena prijevozu svih vrsta bicikala, od najtežih do najlakših modela jer su izrađeni od čelika pa svu vrlo stabilni i pouzdani.

Nosači za bicikle na kuku
Nosači za bicikle na kuku

Također, korištenje ove vrste nosača za bicikle za auto omogućuje otvaranje stražnjih vrata automobila. Ipak, njihova cijena je drastično veća od cijene drugih vrsta. Nosači bicikala koji se montiraju na kuku pružaju mogućnost prevoženja od dva do četiri bicikla. 

Klima je danas prisutna na većini modela auta. No, ako danas želite uz klimu ponekad otvoriti i prozor, dobro rješenje su i bočni vjetrobrani na autu koji će vas zaštititi od sunca i omogućiti vam prirodnu klimu. Pročitajte više klikom na link.

Zadnji izbor za bicikliste

Posljednja vrsta su takozvani stražnji nosači za bicikle za automobil koji se montiraju na stražnja vrata. Ova vrsta nosača je vrlo sigurna i lagana za upotrebu, mogu prenositi do četiri bicikla te su kompatibilni sa svim modelima bicikala.

Video: Nosači za bicikl

Postavljanje stražnjih nosača za bicikl na auto vrlo je jednostavno i brzo, kao i samo postavljanje bicikala na njih. Oni ne zaklanjaju stražnja svjetla automobila niti registarske pločice, no otvaranje stražnjih vrata, odnosno prtljažnika je s njima otežano pa je važno imati i to na umu pri kupnji.

Kvalitetna cerada za auto

Cerada za auto štiti automobil od: kiše, mraza, snijega, … Više o ceradi za auto možete pročitati ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen