Bocni vjetrobrani za auto

Prirodna klima uz bočne vjetrobrane za auto

Vožnja tijekom ljeta nekad je vozačima predstavljala velike probleme. Tek poneki luksuzniji model auta imao je klimu, dok su svi ostali bili osuđeni jedino da ventilatore koji su bili vrlo slaba pomoć jer su raspršivali ionako vrući zrak. Ako ste se pak odlučili za otvaranje prozora, to nije bila velika pomoć jer bi tada još više toplog zraka ušlo u kabinu. Srećom, klima je danas prisutna na većini modela auta pa su vozači već zaboravili na te nekadašnje probleme.

No, ako danas želite uz klimu ponekad otvoriti i prozor, dobro rješenje su i bočni vjetrobrani na autu koji će vas zaštititi od sunca i omogućiti vam prirodnu klimu.

Osnovna svrha bočnih vjetrobrana za auto

Ako se pitate zašto se postavljaju bočni vjetrobrani za auto, razlog je vrlo jednostavan, a to je dodatna zaštita od ulaska kiše i snijega kroz prozor auta, kada je on otvoren. Tako kada vani nije prevruće, možete bez problema otvoriti prozor, a automobilski bočni vjetrobrani će vas štititi od sunčevih zraka i tako ćete stvoriti osjećaj prirodne klime. Naravno, u tom slučaju možete i smanjiti ili potpuno ugasiti klima uređaj u autu te ćete tako dodatno uštedjeti na potrošnji goriva.

10 najboljih bočnih vjetrobrana za auto prozore

Osim toga, pomažu i da se bočni prozori manje zamagljuju pa ćete uvijek imati odličnu preglednost sa svake strane vozila.

Jednostavno postavljanje na prozore auta

Danas se na tržištu mogu pronaći dvije vrste bočnih vjetrobrana za auto:

  • Univerzalni
  • Tipski

Univerzalni odgovaraju svih tipovima i modelima vozila, dok su tipski namijenjeni točno za određene modele. To znači da će im savršeno pristajati i da sigurno nećete imati nikakvih problema s njihovim postavljanjem pa je to svakako odlična opcija. 

Bočni vjetrobrani za auto nude zaštitu od ulaska vjetra, kiše i snijega
Bočni vjetrobrani za auto nude dodatnu zaštitu od ulaska kiše i snijega kroz prozor auta, kada je on otvoren, a njihovo postavljanje je vrlo jednostavno.

Također, za neke automobilske bočne vjetrobrane bit će potreban poseban alat za postavljanje na prozore auta, a neki se jednostavno mogu samo umetnuti u kanal vrata. Ako možete birati, potražite tu drugu vrstu koju sami možete na taj način jednostavno montirati.

Veća sigurnost pri vožnji auta

Zbog svih svojih karakteristika, bočni vjetrobrani za automobil osiguravaju vozaču veću sigurnost prilikom vožnje. Naime, imat će bolju vidljivost na bočne prozore, a u slučaju potrebe za otvaranjem prozora, može biti siguran da mu ništa neće upasti u vozilo.

Sve te sitnice razlog su što se sve više vozača odlučuje za kupnju ovog dodatka za automobil, koji nije skup, a osigurava brojne prednosti.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen