Hosting u Hrvatskoj

Hosting u Hrvatskoj je popularan među korisnicima

Kada je konačno došlo vrijeme da svoje web stranice (koje ste izradili sami ili koje vam je netko drugi izradio) predstavite svijetu i postavite ih na internet, trebat će vam dvije usluge. Prva je registracija domene koje će određeni naziv i ekstenziju spojiti s vašim web stranicama. Ali to vam ništa ne znači ako niste riješili i drugu uslugu, odnosno hosting web stranica.

Navedena usluga će vam omogućiti da ih smjetite na neki server kako bi stalno bile dostupne na internetu. Iako se to može napraviti i putem brojnih stranih tvrtki, hosting u Hrvatskoj je iz godine u godinu sve zanimljiviji domaćim korisnicima.

Različite vrsta hostinga u Hrvatskoj

Hosting u Hrvatskoj se na prvu zapravo gotovo ne razlikuje od korištenja ove usluge neke strane tvrtke. No, može imati jednu vrlo pozitivnu stranu, a to je da je server na kojem će biti smještene vaše web stranice lociran negdje u Hrvatskoj. To će omogućiti brže otvaranje web stranica korisnicima iz Hrvatske što je svakako veliki plus.

A birati možete između svih najpopularnijih vrsta, među kojima se mogu izdvojiti:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS
  • Dedicirani server

Riječ je o istim vrstama usluge koje nude i strane tvrtke.

Jeftino rješenje za prisutnost na internetu

Odlučite li se za dijeljeni hosting u Hrvatskoj, dobit ćete najjeftinije moguće rješenje, ali nekima će ono biti i više nego dovoljno. Naime, ovaj hrvatski hosting će vam omogućiti da dobijete svoje mjesto na nekom serveru i na to mjesto postavite svoje web stranice. No, nećete imati nikakve mogućnosti instalacije nekih programa (WordPress, Drupal, …) i slično.

Hosting u Hrvatskoj
Hosting u Hrvatskoj je iste ili čak bolje kvalitete nego u inozemstvu

Također, ostali korisnici servera i njihovo korištenje njegovih resursa mogu utjecati na vas i vaše web stranice pa ovo možda nije najbolje rješenje za neke poslovne stranice. Ali za neke osobne stranice će biti i više nego dovoljno.

Koji je najbolji hrvatski hosting

Tražite li najbolji hrvatski hosting, onda je to zasigurno dedicirani server. To je zapravo server koji je samo vama na raspolaganju i na njega onda postavite svoje web stranice i samo vi ste odgovorni za njih. Naravno, da bi sve uspješno radilo, sve se mora i dobro podesiti, a ako to ne znate sami, pomoć možete zatražiti od pružatelja ove vrste hostinga u Hrvatskoj ili možete s nekim dogovoriti dugoročnu suradnju pa će vam redovito održavati server.

Što je dedicirani server?

Sve u svemu, hosting u Hrvatskoj je danas na dobrom glasu i sve se više korisnika zbog toga odlučuje za usluge neke domaće informatičke tvrtke.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen