VPS hosting

VPS hosting je mnogima optimalno rješenje

Jednom kada se odlučite sa svijetom podijeliti svoje web stranice, bile one koje ste napravili sami ili one koje vam je izradio netko drugi, bit će vam potrebno više usluga. Prije svega, morat ćete odabrati domenu, odnosno naziv koji će netko upisati u internetski preglednik kako bi došao do njih. No, kako bi mu se one prikazale, potrebno je i da ih negdje postavite, odnosno potrebna vam je druga usluga, hosting web stranica.

VPS hosting za web stranice
VPS hosting omogučuje da niste ovisni od drugih korisnica

Postoje različite vrste, razlikuju se po cijenama i svatko mora odabrati onu koja mu je najprikladnija. Kada je riječ o vrsti koja nudi veliku vrijednost za novac, VPS hosting web stranica je ono što će mnogi odabrati.

Virtualni privatni poslužitelj

VPS hosting u Hrvatskoj se može tumačiti kao mjesto na virtualnom privatnom poslužitelju. Za one koji ne znaju, poslužitelj nije ništa drugo nego računalo koje je stalno spojeno na internet te kada se na njega postave web stranice, one će biti stalno dostupne za posjetitelje. VPS hosting se od drugih vrsta razlikuje u dvije bitne stvari:

  • Imate virtualno mjesto na poslužitelju te niste ovisni o drugim korisnicima (za razliku od primjerice dijeljenog hostinga kod kojeg se jedan poslužitelj dijeli na više korisnika i performanse poslužitelja ovise o zajedničkom korištenju)
  • Imate mogućnost prilagodbe svog virtualnog dijela kako vama to odgovara

Upravo zbog toga, predstavlja odličnu vrijednost za novac za sve što nudi te se upravo zbog toga mnogi sve češće okreću ovoj vrsti.

Pročitajte i sljedeći članak: Najam servera kao ultimativno rješenje

Online ugovaranje usluge smještaja web stranica

Ako ste se odlučili za ovu vrstu, lako možete ugovoriti VPS hosting online. Dostupan je putem brojnih inozemnih i domaćih tvrtki. Kada je riječ o kvaliteti same usluge, gotovo da i nema neke razlike. Cijenom se VPS hosting također ne razlikuje puno kada je riječ o inozemnim i domaćim tvrtkama.

A razlog zašto biste se trebali odlučiti za neku domaću tvrtku je jezik. Postoje korisnici koji se ne snalaze dobro sa stranim jezicima pa bi im ugovaranje VPS hostinga i kasnije traženje eventualne pomoći moglo biti problematično. Odluče li se za domaću tvrtku, neće imati takvih problema budući da će sve biti na hrvatskom jeziku.

Stoga, razmislite što vam je sve bitno, provjerite sve dostupne ponude, ugovorite VPS hosting i postavite svoje web stranice na internet.

E trgovina nije svakodnevna i uobičajena navika hrvatskih potrošača, ali trendovi s razvijenijih tržišta jasno pokazuju pravac, a on neupitno vodi u online svijet. Čitajte više …

Povećajte sigurnost posjetitelja vaših web stranica. SSL certifikat se obično koristi za zaštitu komunikacija između web preglednika i servera, međutim sve više se koristi za komunikaciju između servera i za web aplikacije. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen