Registracija domene vrlo je jednostavna

Registrirajte domenu i predstavite se svijetu

Internet je danas omogućio svima da se predstave na globalnom tržištu. Tvrtke koje nemaju web stranice danas gube jako veliki dio tržišta. Naime, velik je broj onih koji usluge i proizvode traže isključivo putem interneta. A uz dobar marketing, čak i one vrlo male tvrtke se mogu izboriti za svoj dio kolača u borbi s onim velikim tvrtkama. Naravno, ako imaju dobar proizvod ili uslugu koje mogu ponuditi.

Zbog toga, osim izrade web stranice, ključna je i registracija domene. Važno je imati zanimljiv i lako pamtljiv naziv, što će vam zasigurno osigurati još veći broj posjetitelja.

Prvi korak je provjera domene

Kako bi registracija domene bila uspješna, prvo morate uspješno proći prvi korak, koji je isti bez obzira za koju tvrtku se odlučite, a to je provjera domena. Ta provjera će potvrditi je li domena koju želite registrirati slobodna, odnosno je li već netko registrirao potpuno istu kombinaciju naziva i ekstenzije.

Registracija domene .com. biz, .edu, ...
Prvo morate kod registracija domene provjeriti ako je domena slobodna

Ako je to netko već ranije registrirao, vi to nećete moći napraviti i morat ćete promijeniti ili naziv ili ekstenziju ili oboje. Tek kada dobijete odgovor da je domena slobodna, moći ćete nastaviti s postupkom registracije domene.

Domaće i strane tvrtke koje nude informatičke usluge

Danas se možete odlučiti za razne domaće i strane tvrtke koje nude razne informatičke usluge, između ostalog i usluge registracije domene. Prednost domaćih tvrtki je u tome što ćete moći sve obaviti na hrvatskom jeziku, a i komunikacija u slučaju bilo kakvog problema će vam vjerojatno biti nešto jednostavnija. 

Što je domena?

Ako ipak pronađete neku stranu tvrtku koja vam nudi bolje uvjete, također možete i putem njih registrirati domenu, rezultat će na kraju biti isti.

Nacionalne i globalne domene

Prilikom registracije domene na internetu, možete odabrati hoćete li registrirati neku globalnu ili nacionalnu domenu. One se zapravo razlikuju po ekstenziji. One kojima je ekstenzija kratica neke zemlje predstavljaju njezinu nacionalnu domenu, dok su sve one poput .COM, .NET., .INFO i slične globalne. Ako se želite predstaviti domaćem tržištu, onda je najbolja opcija registracija nacionalne domene. Tako ćete kasnije i bolje se i lakše rangirati na tražilicama što bi svakome trebati biti cilj.

S druge strane, ako se želite predstaviti stranom tržištu, onda odaberite neku od globalnih ekstenzija i napravite registraciju globalne domene. Oba postupka su vrlo slična i ne biste trebali imati problemi s njime.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen