Termosica za piče

Održavanje topline i hladnoće na putu uz termosice

Ukoliko ste osoba koja uživa u toplim i hladnim napitcima te iste želite ponijeti na posao, u šetnju, na plažu ili u planinu, kupnja termosice je odličan izbor za vas. Naime, termos boca ili popularno zvana termosica izrađena je od posebnih materijala kako bi dugo održavala toplinu vrućih i hladnih napitaka. 

Što je ona izrađena od kvalitetnijih materijala to će duže i bolje održavati toplinu vaših napitaka stoga u nju valja uložiti.

Termosice prema potrebama

Tržište s ovim funkcionalnim dodacima u posljednjih desetak godina doista se razvilo te možete birati između niza različitih modela, ovisno o vašim potrebama, željama i budžetu. Jedna od skupljih opcija su vakuum termosice za koje stručnjaci savjetuju da se kupuju za putovanja jer se na njima ostvaruje njihov pun potencijal, dok su one kao izbor za svakodnevnu kućnu upotrebu zaista nepotrebne. Neke od stalih vrsta su:

  • Univerzalne
  • Modeli s pumpom
  • Termosice za hranu

Ovisno o svojim potrebama izabrat ćete neku od navedenih vrsta, ali pritom morate razmišljati i o materijalu njihove izrade o čemu govorimo u nastavku.

Prednosti i mane materijala koji čuvaju toplinu

Klasične termosic danas se sve više koriste pa su proizvođači proizveli razne modele od različitih materijala poput metala, plastike i stakla. Iako se danas najčešće kupuju plastične termosice, najlošije su kvalitete te su najgori izbor jer plastika apsorbira i otpušta neugodne mirise, posebno ukoliko se u njoj griju tekućine ili hrana. 

Termosice za vodu
Termosice u različitim kombinacijama boja

Njezina jedina prednost je njezina mala težina zbog koje ju je lako ponijeti sa sobom. Puno bolji izbor su staklene termosice jer ne upijaju i ne otpuštaju mirise, lako se čiste i dugo drže toplinu, no iznimno su osjetljive pa ih je bolje ostaviti za kućnu upotrebu.

Metalne termosice

U usporedbi modela izrađenih od različitih materijala najboljima su se pokazale metalne termosice. One mogu biti izrađene od običnog ili nehrđajućeg čelika što ih čini dodatno čvrstima i izdržljivima. Osim toga, one jako dobro održavaju temperaturu pa će vaše omiljeno piće ili hrana u njima dugo biti željene temperature.

Najbolje termosice 2021 – Top 5 recenzija termosica

Jedini nedostatak ove vrste je njihova nešto veća težina te zahtjevnije čišćenje, no uzmemo li u obzir sve prednosti koje dobivate njihovim korištenjem, ove nedostatke gotovo da možemo i zanemariti. U svakom slučaju, za koji god materijal da se odlučite, sigurno ćete biti zadovoljni i uživat ćete u toplim napitcima.

Postovi iz iste kategorije:

    Nije pronađen